30 Ocak 2014 Perşembe

BİR AVRUPA OKULUNUN İÇ YÖNETMELİĞİ




OKULDA TÜM ÖĞRENCİLERİ KAPSAYAN KAZA SİGORTASI YAPILIR.

OKULDA KAYBOLAN ÖĞRENCİLERE AİT EŞYALARDA OKUL SORUMLU DEĞİLDİR.

ÖĞLEN ARASI TÜM SINIFLAR KİLİTLİDİR VE KANTİN DIŞINDA OKULA GİRMEK YASAKTIR.

NÖBETÇİ ÖĞRETMEN DERSE GİRİŞTE TUVALETLERİ KİLİTLER


Genel Açıklama
Okul öğretim yeridir. Her öğrencinin imkanları dahilinde mükemmel bir öğrenim alması ve destek görmesi sağlanmalıdır. Bunu gerçekleştirebilmek için okul ve ders kapsamında görev alan bütün şahısların kendine ve topluma yönelik sorumluluk bilinci içinde hareket etmesi gerekmektedir.
Temel Davranış İlkeleri
Okulumuzun uyumlu yaşamı için herkesin başkalarına karşı saygılı, hoşgörülü, yardım sever ve kibar davranması gerekli temel unsurlardır.
Okulda bulunan herkesin başkalarına, okul binasına ve okul eşyasına zarar vermeyecek şekilde davranması gerekir.  Öğretmenler, veliler ve öğrenciler arasında mutabık kalınan kuralların yerine getirilmesinden herkes sorumludur. Bütün öğretmenlerin talimatlarına uyulması zorunludur.
Okulda ve dersteki davranış kurallarını içeren ayrıntılı bilgi sunulmaktadır.
Okul Başlangıcı
Öğrenciler derse zamanında gelmek zorundadırlar.
İlk ders saati zilinden önce okulun üst katına çıkmaya, kuleye (Turm) çıkmaya ve sınıflara girmeye izin yoktur.
Öğrenciler zil çalana kadar teneffüs salonunda veya okul bahçesinde bekleyecektir.
Teneffüste Durulabilecek Yerler
Kuledeki sınıfların dışında, 25 dakikalık teneffüslerde öğrencilerin sınıflarda kalması anahtar sembolü ile ayarlanır. Sınıf öğretmenleri ferdi olarak karar verir ve kontrolü sağlar. Başka sınıfların öğrencileri açık sınıflara giremez. Öğle paydosu sırasında sınıflar kapalıdır. Öğlende öğrenciler yemekhaneye girebilirler.

Teneffüste Davranış Kuralları
Atlayıp zıplamak sadece açık alanlarda yapılabilir. Bunun için okul bahçesi uygundur.
Yemekhane de ise sakin bir ortam mevcuttur ve yemek dağıtımında öğrenciler iki sıra oluştururlar.
Teneffüste okulun 1. sıradaki koridorlarında, giriş salonunda ve kulede bulunmaya izin yoktur. Bununla ilgili olarak nöbetçi öğrencilerin talimatlarına da uyulmak zorundadır.
İlk Okul bölümü sadece İlk Okul öğrencilerine aittir.
Ders zilinin çalmasıyla öğrenciler hemen sınıflarına veya ders görecekleri yerlere gidecektir. Radsredder salonunda dersi olan öğrenciler, teneffüsün bitimine 5 dakika kala salona hareket ederler. Radsredder salonuna ya spor sahalarının kuzeyinden (spor sahaları ile Danziger Str.’de bulunan evlerin arası) veya doğrudan Danziger Str. üzerinden ulaşılır.
Tuvaletler
Tuvaletler ders esnasında kapalıdır. Nöbetçi öğretmenler teneffüs başlangıcında tuvaletleri açar, teneffüs bitiminde kapatır. İlk Okul bölümü için özel düzenleme mevcuttur.
Tuvaletler temiz halde bırakılır. Kasdi olarak ortaya çıkan hasarlardan yapan sorumlu tutulur.
Okul Bahçesi
Aşağıdaki çizimde görüldüğü gibi, okul bahçesi sadece taranmış olarak belirtilen alanları kapsamaktadır. Okul bahçesiyle okul alanı aynı değildir.
Güvenlik
Oynarken başkasına zarar vermemeye dikkat edilmesi gereklidir.
Bir öğretmenin yazılı izni olmadan, okul alanının dışına çıkmak yasaktır. Bu yasağın ihlal edilmesi durumunda kaza sigortası geçersizdir.
Toplantı salonunun balkonuna çıkmak yasaktır.
Sınıf der diğer ders odalarında pencerelerin alt kısımları yukarı sürülemez.
Okul alanında bisiklet ve Roller sürmek  yasaktır.
Mesuliyet
Okul kaybedilen veya çalınan hiç bir eşya için mesuliyet istlenmez. Özellikle cep telefonları, MP3-çalarlar, cep hesap makinaları için okul mesuliyet kabul etmez ve ödeme yapmaz.
Temizliğin ve Düzenin Korunması
Herkes okul binasının ve okul alanının temiz tutulması ve düzenli kalması için yardımcı olacaktır. Temizliğin ve düzenin korunması için öğrenciler ve sınıflar sırayla görev alacaklar.
Yemekhane için özel düzenleme mevcuttur.
Hastalık Nedeniyle veya İzinli olarak Okula Gelmeme
Hastalık durumunda okula ilk günde haber verilmelidir. İzin almak için yazılı olarak en az dört hafta önce sınıf öğretmenine veya okul müdürüne mürcaat edilmesi gerekmektedir.
Yürürlüğe Girmesi
İşbu Okul Yönetmeliği (SchuO) 1 Ağustos 2009 tarihinden itibaren yürürlüğe girer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ALMAN OKUL ÖDÜLÜ-İYİ BİR OKUL İÇİN 6 KRİTER

Almanya‘nın en bilinen ve beklentisi en yüksek yarışması. Jüride yer alan uzmanlar, bilim adamları ve pedagoglar, bunda, ilk bakışta ...